Laboratuvar girişleri sadece etik kurul onaylı projelerde görevli ve deney hayvanları kullanım sertifikası olan araştırmacılar ile sınırlandırılmıştır. Laboratuvarda çalışan personel, deney hayvanları kullanım sertifikası olan uzman kişilerdir. Laboratuvarda konvansiyonel fare, konvansiyonel rat, transgenik fare ve immunsupresif fare ırkları bulunmaktadır. Hayvanların bakımı bireysel havalandırmalı hepafiltreli kafeslerde (IVC) yapılmakta ve günlük sağlık kontrolleri veteriner hekim tarafından gerçekleştirilmektedir. KUTTAM- ARF Tarım ve Orman Bakanlığı, AAALAC, Koç Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) ve Refah birimi tarafından denetlenen bir laboratuvardır.
Rumelifeneri Kampüsündeki Laboratuvarın toplam alanı 332 m2’ olup 41 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Araştırmaya ayrılan alan, 2 adet operasyon odası, 1 adet hücre kültürü odası, 3 adet davranış odası, in vivo görüntüleme odası, nekropsi odası, muayene odası ve diğer yardımcı odalardan oluşmaktadır. Aynı zamanda, laboratuvar bünyesinde bulunan Embriyo Araştırma Laboratuvarında, deney hayvanlarında transgenik fare modelleri üretimi, İn-vitro embriyo üretimi, embriyo transferi, kryopreservasyonu ve diğer yardımcı üreme biyoteknolojisi teknikleri uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi için kuarf@ku.edu.tr maili ile iletişime geçebilirsiniz.
Yeni başlayacak projelerinizde deney hayvanları laboratuvarında çalışmak için başvuru yapılması gereklidir. Bu başvuru için aşağıda bulunan formlar doldurulmalıdır. Formların ıslak imzalı halleri deney hayvanları laboratuvarına teslim edilmeli, PDF halleri kuarf@ku.edu.tr adresine gönderilmelidir. Formlar hakkında detaylı bilgi için laboratuvar sorumlusu ile iletişime geçiniz.