Dr. Nasrin Nabavizadeh, 2011 yılında İran, İsfahan Üniversitesi Hücresel ve Moleküler Biyoloji bölümünden mezun oldu. Meme kanserinde SOX2 ve OCT4 genlerinin ekspresyonu üzerine gerçekleştirdiği çalışmasıyla aynı üniversitede 2013 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. İsfahan Üniversitesi’nde başladığı doktora eğitimine, A*STAR Research Attachment Programme programı kapsamında bulunduğu Singapur Tıbbi Biyoloji Enstitüsü’nde (IMB, A*STAR) devam etti. Osteogenesis imperfecta ve progeroid bulgular ile giden nadir bir sendromun genetik etyopatogenezi üzerine yaptığı çalışmalar ile 2021 yılında doktora derecesini aldı. Eğitimi boyunca nadir kalıtsal hastalıkların altında yatan patomekanizmaların keşfi ve bu mekanizmalarla ilişkili yaygın bulguların aydınlatılması üzerine yürüttüğü araştırmaların sonuçları, SCI indeksli dergilerde yayınlandı. 2021’den bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nde Dr. Nathalie Escande-Beillard’ın ekibiyle birlikte çalışmalarına devam etmektedir.