Dr. Nesibe Peker lisans eğitimini 2013 yılında Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde tamamlamıştır. Doktora eğitimi için aynı yıl TEV-SINGA bursunu kazanarak Singapur’daki Nanyang Technological University’de doktora eğitimi almaya başlamıştır. Doktora süresince, Singapore Institute for Clinical Sciences, National University of Singapore’da Parkinson hastalığı modelinde kastaki mitokondriyal bozukluklar üzerine çalışmalar yapmıştır. Doktora sonrasında 2018’de Nanyang Technological University’den doktora sonrası araştırma bursu kazanarak Türkiye’ye dönmüş ve Prof Dr Devrim Gözüaçık’ın grubuna katılmıştır. Doktora sonrası araştırmalarına KUTTAM, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde, otofajinin kanserdeki rolünü araştırarak devam etmektedir. Dr Peker, kanser metastazı, kanser dormansi modelleri ve pediatrik beyin tümörlerinin moleküler mekanizmalarını açığa çıkaracak çalışmalar yapmaktadır.