Dr. Duygu Aydemir lisans derecesini Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü’nden almıştır, ardından yüksek lisans eğitimini Viyana Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Moleküler Tıp Programı’nda tamamlamıştır. 2013-2014 yılları arasında Comprehensive Cancer Center Vienna, 2014-2015 yılları arasında ise Anna Spiegel Med Uni Wien Center of Translational Research kurumunda araştırma görevlisi olarak çalışmış ve çeşitli projelerde görev almıştır. Doktora eğitimini ise Koç Üniversitesi Hücresel ve Moleküler Tıp Programı’nda tamamlamıştır, bu dönemde biyokimya, moleküler biyoloji ve nöroloji alanlarında multidisipliner proje ve çalışmalarda araştırmacı olarak görev almıştır.