Deney Hayvanları Laboratuvarı, araştırmalarda ihtiyaç duyulan deney hayvanlarının üretim ve bakım hizmetlerini ulusal ve uluslararası standartlara uygun biçimde sunmaktadır. Laboratuvar hayvanları biliminde 3R olarak anılan ve açılımı “Replacement” yerine koyma, “Reduction” azaltma ve “Refinement” arındırma olan temel ilkeler baz alınarak deney hayvanlarının, sağlıklı, kaliteli ve doğru kullanılması sağlanmaktadır.

Laboratuvar alanı ve deney odalarına giriş sadece etik kurul onaylı araştırmalarda yer alan ve deney hayvanları kullanım eğitimi olan araştırmacılar ile sınırlandırılmıştır. Laboratuvarda çalışan personel, deney hayvanları kullanım sertifikası olan uzman kişilerdir. Laboratuvarda konvansiyonel fare, konvansiyonel rat, transgenik fare ve immunsupresif fare ırkları bulunmaktadır. Tüm hayvanların bakımı bireysel havalandırmalı hepafiltreli kafeslerde (IVC)  yapılmakta ve günlük sağlık kontrolleri veteriner hekim tarafından gerçekleştirilmektedir.

Rumelifeneri Kampüsündeki Laboratuvarın toplam alanı 332 m2’ olup 41 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Araştırmaya ayrılan alan, 2 adet operasyon odası, 1 adet hücre kültürü odası, 3 adet davranış odası, in vivo görüntüleme odası, nekropsi odası, muayene odası ve diğer yardımcı odalardan oluşmaktadır. Aynı zamanda, laboratuvar bünyesinde bulunan Embriyo Araştırma Laboratuvarında, deney hayvanlarında in vitro embriyo üretimi, embriyo transferi, kryopreservasyonu ve diğer yardımcı üreme biyoteknolojisi teknikleri uygulanmaktadır.

Sorumlu Akademisyen Hakan Orer, MD. Tel: +90 (212) 338-1164
Sorumlu Akademisyen Fuat Balcı, PhD. Tel: +90 (212) 338-1138
Laboratuvar Koordinatörü Ali Cihan Taşkın, PhD., DVM. Tel: +90 (212) 338-1181