Dr. İpek Bulut, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Koç Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans çalışmalarını, MLL-AF9 mutasyonuna sahip akut miyeloid lösemilerde rol alan epigenetik mekanizmaların araştırılması üzerine yürütmüştür. Doktora çalışmalarında ise kastrasyona dirençli prostat kanserlerinde MLL-Menin komplekslerinin taksan direncine olan etkileri üzerine odaklanmıştır. İpek Bulut, bu çalışmaları sonucunda Koç Üniversitesi Akademik Üstün Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür. Eğitimi süresince TÜBİTAK, TÜSEB ve ICGEB projelerinde araştırmacı olarak görev almış; uluslararası kongrelerde 5 Poster ve 1 Sözlü Sunum Birincilik Ödülü kazanmıştır. Dr. Bulut doktora sonrası araştırmalarında, Prof. Dr. Ceyda Açılan Ayhan’ın laboratuvar grubunda, kanserlerde ilaç direncine neden olan epigenetik düzenleyicilerin moleküler mekanizmalarının aydınlatılmasına odaklanmaktadır.

Öne Çıkan Yayınları:

1. Ipek Bulut, Adam Lee, Buse Cevatemre, Dusan Ruzic, Roman Belle, Akane Kawamura, Sheraz Gul, Katarina Nikolic, A Ganesan, Ceyda Acilan, “Dual LSD1 and HDAC6 inhibition induces doxorubicin sensitivity in acute myeloid leukemia cells“, Cancers, 2022, 14(23), 6014.
  2. Ezgi Ozyerli-Goknar, Ezgi Yagmur Kala, Ali Cenk Aksu, Ipek Bulut, Ahmet Cingöz, Sheikh Nizamuddin, Martin Biniossek, Fidan Seker-Polat, Tunc Morova, Can Aztekin, Sonia HY Kung, Hamzah Syed, Nurcan Tuncbag, Mehmet Gönen, Martin Philpott, Adam P Cribbs, Ceyda Acilan, Nathan A Lack, Tamer T Onder, HT Marc Timmers, Tugba Bagci-Onder, “Epigenetic-focused CRISPR/Cas9 screen identifies ASH2L as a regulator of glioblastoma cell survival”, Cell Communication and Signaling, 2023, 21(1), 328.