Dr. Elif Merve Aydın, lisans eğitimini Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde, doktora eğitimini ise Koç Üniversitesi Hücresel ve Moleküler Tıp bölümünde tamamlamıştır. Doktora çalışmalarında, olaparib’e dirençli yumurtalık kanseri hücrelerinde miRNA regülasyonlarının direnci kırma üzerindeki etkilerini incelemiştir ve bu çalışmaları sonucunda Koç Üniversitesi Akademik Üstün Başarı Ödülü’ne layık görülmüştür. Dr. Aydın, doktora sonrası araştırmalarında Dr. İrem Durmaz Şahin’in laboratuvar grubunda, yumurtalık kanserinde ilaç direncine sebep olan mekanizmaların aydınlatılmasına odaklanmaktadır.

Öne Çıkan Yayınları:

• Aydın, E. M, Canıtez, İ. S., Colombo, E., Princiotto, S., Passarella, D., Dallavalle, S., Christodoulou, M. S., & Durmaz Şahin, I. (2023). Targeting Ovarian Cancer with Chalcone Derivatives: Cytotoxicity and Apoptosis Induction in HGSOC Cells. Molecules (Basel, Switzerland)28(23), 7777.
  • Colombo, E., Aydın, E. M., Canıtez, İ. S., Polito, L., Penconi, M., Bossi, A., Impresari, E., Passarella, D., Dallavalle, S., Athanassopoulos, C. M., Pellegrino, S., Şahin, I. D., & Christodoulou, M. S. (2023). Tetraphenylethylene-Based Photoluminescent Self-Assembled Nanoparticles: Preparation and Biological Evaluation. ACS medicinal chemistry letters14(10), 1472–1477.
  • Aydın, E. M., Demir, T. D., Seymen, N., Said, S. S., Oktem-Okullu, S., Tiftikci, A., Cicek, B., Tokat, F., Tozun, N., Ince, U., Sezerman, U., & Sayi-Yazgan, A. (2021). The crosstalk between H. pylori virulence factors and the PD1: PD-L1 immune checkpoint inhibitors in progression to gastric cancer. Immunology letters239, 1–11.