Dr. Ahmet Cingöz lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Biyoloji bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalında tamamlamıştır. Ardından Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Dr. Tuğba Bağcı-Önder süpervizörlüğünde, Hücresel ve Moleküler Tıp Doktora programından mezun olmuştur. Doktora tezinde agresif bir beyin tümörü olan glioblastomada tümör heterojenitesi ve apoptotik direnç üzerine çalışmalar yapmıştır. Dr. Cingöz, beyin tümörlerinde tedavi sırasında oluşan apoptotik ölüm direnci üzerine doktora sonrası çalışmalarına devam etmektedir.

Öne Çıkan Makaleler

• Kaya-Aksoy E, Cingoz A, Senbabaoglu F, Seker F, Sur-Erdem I, Kayabolen A, Lokumcu T, Sahin GN, Karahuseyinoglu S, Bagci-Onder T. “HRK, a proapoptotic Bcl-2 family member, facilitates apoptosis in GBM cells”. Cell Death Discov. 2019 Feb 8;5:64.
  • Kurt IC, Sur I, Kaya E, Cingoz A, Kazancioglu S, Kahya Z, Toparlak OD, Senbabaoglu F, Kaya Z, Ozyerli E, Karahüseyinoglu S, Lack NA, Gümüs ZH, Onder TT, Bagci-Onder T., “KDM2B, an H3K36-specific demethylase, regulates apoptotic response of GBM cells to TRAIL”. Cell Death Dis. 2017 Jun 29;8(6):e2897.
  • Erkoc P, Cingoz A, Bagci-Onder T, Kizilel S. “Sensitization of Glioblastoma (GBM) cells to TRAIL through MMP-sensitive PEG Hydrogel Nanocarriers”. Macromolecular Bioscience, 2016 Oct 20. doi: 10.1002/mabi.201600267.
  • Senbabaoglu F, Cingoz A, Kaya E, Kazancioglu S, Lack N, Acilan C, Bagci-Onder T.“Identification of Mitoxantrone as a TRAIL-sensitizing agent for Glioblastoma Multiforme”. Cancer Biology and Therapy, 17, pg: 546-557, 2016.
  • Uzer B, Toker SM, Cingoz A, Bagci-Onder T, Gerstein G, Maier HJ, Canadic D. “An exploration of plastic deformation dependence of cell viability and adhesion in metallic implant materials”. Journal of the Mechanical Behavior of Biomedical Materials, 60, pp.177–186, 2016.